Najbolji Vicevi Polovni Motori Oglasi Beograd Novak Djokovic Kupi Prodaj Aukcija Kupujem

Hallo Blog - Teme naše svakodnevnice

Ideje kako obradovati partnera

ljubav — Autor hallo @ 23:16

Ima li vaš partner neku omiljenu majicu koju non-stop nosi? Postoji li na njoj neki natpis? Zašto ne biste potražili istu majicu pa umesto standardnog natpisa na nju dali da se izveže "x voli y" (umesto x i y idu vaša imena) te mu je podmetnuli. Koliko će mu trebati da primeti razliku?

 

 U wordu ispišite više razloga zašto ga volite, ili izaberite neki ljubavni citat, poruku i sl. Ubacite i zajedničku fotografiju ili srce, te vaša imena... Ili nešto slično...

Podesite da bude adekvatne veličine za šala za kavu. Kupite dva komada šala (najbolje bele), te zajedno sa pripremljenim predlošcima odnesite u tiskarsku ili foto radnju da vam utisnu šal.

 

Pripremite predstavu! Napišite scenarijo koji uključuje događaje bitne za vašu vezu. Zamolite prijatelje da odglume glavne i sporedne uloge. Zatim pripremite zabavu na kojoj će biti vaše društvo, vi ćete biti narator predstave, vaši prijatelji će odglumiti, a vaš partner i ostatak društva uživati u predstavi. Osim što će vam se pružiti prilika da prikažete događaje u svjetlu u kojem ste ih vi vidjeli, svi će se zabaviti gledajući "glumce", a vaš partner će znati koliko ga volite kad ste toliko truda uložili u pripremu takve predstave.

 

Objavite svoju ljubav javno! Izradite plakate na kojima objavljujete svoju ljubav prema partneru. To može biti natpis "Volim te", ali i razne ljubavne poruke i citati. Plakate potpišite sa nadimkom koji međusobno koristite, a za koji drugi ne znaju. Postavite ih na putu kojim vaš partner svakodnevno prolazi na putu prema školi/radnom mjestu.

 

 Kupite mali đepni rokovnik. Na prvoj stranici napišite "Volim te jer...", a na svakoj sledećoj stranici po jedan razlog zašto ga volite. Ispunite cijeli rokovnik. Na početnu stranicu možete staviti i neku zajedničku fotografiju.

 

 


Jabuke

zdrav zivot ili — Autor hallo @ 16:41
JABUKE

Još jedno voce u nizu cija je funkcija procišcavanja nezamenljiva je jabuka. Bogata je pektinom koji deluje na osecaj sitosti i povoljno deluje na sistem za varenje, pa se iz tog razloga jabuka smatra najboljom dijetalnom namirnicom. Od njenih plodova priprema se jabucni ocat koji je, pomešan s medom i vodom, okrepljujuce sredstvo za organizam, a korišcena je i kao narodni lek. Od nje mogu da se prave i cajevi za lakši san, protiv umaranja, glavobolje, migrene i upale grla. Najcešce se jede sirova, ali može da se skuva za kompote, marmelade, džemove i da se cedi za sokove.


Hrana za energiju

zdrav zivot ili — Autor hallo @ 15:59

Hrana za energiju


Ukoliko se osecate tromo, namirnice bogate proteinima mogu da podignu vaš energetski nivo da željenog nivoa. Proteini, kojih u velikim kolicinama ima u mesu, mleku, ribi, soji i mahunarkama, snabdece mozak tirozinom koji ce se potom pretvoriti u dopamin i epinerfin. U roku od nekoliko sati osecacete se energicno. Ipak, imajte na umu da proteinski obrok nije dobro konzumirati pre spavanja, jer bi u tom slucaju san mogao da izostane. Namirnice protiv depresije Ukoliko želite da se opustite i smirite, sastavni deo vašeg jelovnika trebalo bi da budu ugljeni hidrati - testenina, povrce bogato skrobom, ovsene i druge biljne pahuljice, kao i integralna peciva. Ugljeni hidrati povecavaju apsorpciju triptofana koji se u mozgu pretvara u serotonin (hormon zadovoljstva). U roku od pola sata nakon ovakvog obroka, osecacete se smireno i opušteno. Medutim, ne deluju svi ugljeni hidrati isto na opuštanje. Najbolje je konzumirati kompleksne ugljene hidrate (cele žitarice i njihove proizvode koji ukljucuju integralne pekarske proizvode, integralnu testeninu i pirinac). Kompleksni ugljeni hidrati se duže vare i tako omogucavaju stalnu cirkulaciju serotonina telom.


Standard gradjana sve losiji

najnovija dogadjanja — Autor hallo @ 13:27
Beograd -- Prema statističkim podacima, svaki osmi stanovnik Srbije živi na ivici siromaštva, i mesečno raspolaže sa oko devet hiljada dinara.

Gužve u marketima sve ređe (Beta, arhiv)
Gužve u marketima sve ređe (Beta, arhiv)

Od septembra prošle do marta ove godine broj zaposlenih smanjen je za 133 hiljada lica. B92 je istraživao kakav je danas standard građana Srbije, pola godine nakon krize. Pojedine namirnice jedan broj građana Srbije može samo da gleda. Tu ne pomažu ni ministarske izjave, da smo među najjeftinijima u Evropi.

Vlada je formirala radnu grupu, koja bi trebala da pomogne onima koji su ostali ili ostaju bez posla.

Od početka godine više od 130 hiljada osoba više ne radi, pokazuje statistika. I to, verovatno, nije kraj otpuštanjima.

Srednja klasa koja se posle decenije bede i sankcija tek formirala ponovo počinje da broj svaki dinar u novčaniku.

“Trend kupovine bele tehnike, konfekcije i kućnih aparata je u padu za procenat oko 20 odsto. Skupa hrana slabije ide, ima blagi trend opadanja u odnosu na jeftinije. Uglavnom kupuju strateške atrikle - šećer, ulje, brašno, so”, navodi Ljubiša Blagojević, poslovođa “Merkator-Roda” centra.

Od kada je kriza uzela maha, kupci brižljivo prate proizvode koji su na sniženju, jer jedino tako moguda finasnije da rastegnu od prvog do prvog.

Ekonomisti se slažu da tranzicija u mnogo čemu uzima svoj danak, kao i da je nekoliko finansijskih udara od početka godine za mnoge značilo prelazak u siromašniju klasu.

“To je depresijacija, snažna depresijacija početkom godine zbog krize. Dalji raste cena, Srbija i dalje imam najveću inflaciju u Evropi u ovih prvih šest sedam meseci”, upozorava ekonomski analitičar, Ivan Nikolić.

Ipak, jedan mali procenat ljudi u ovoj zemlji ima novca da kupi sve što zamisli. U jednoj beogradskoj parfimeriji za B92 su rekli da se ženske kreme, čija je cena oko 300 evra, i dalje dobro prodaju.


Glavna strana
.
.
.
Korisni linkovi:
.