Najbolji Vicevi Polovni Motori Oglasi Beograd Novak Djokovic Kupi Prodaj Aukcija Kupujem

Hallo Blog - Teme naše svakodnevnice

Scandal-Mina vs Indy

Hronika — Autor hallo @ 16:32

Opsta tuca na "velikom smetlistu" zvanom Grand!


Siledzije vec na slobodi

Hronika — Autor hallo @ 13:13

Nasilje na utakmicama, koje se ponavlja iz dana u dan, bezumno divljanje koji imaju svoja prava i slobode da prave razbojnistva, dokle?

Ovim cinom se legitimise takvo ponasanje i desavace se opet i opet i opet...

 Volim nasu zemlju, ali ovo zasluzuje svaku osudu!

 
 
Zvezdini navijači (FoNet, arhiv)
Zvezdini navijači (FoNet, arhiv)
Neimenovani sagovornik Tanjuga iz ambasade Srbije u Češkoj kaže da policija u Pragu Zvezdine navijače pušta u grupama od 10-15, nakon što od njih uzmu izjave u policijskim stanicama i da je predstavnicima ambasade obećano da će do danas po podne svi biti pušteni.

Navijači Crvene zvezde iz šest autobusa koji su prenoćili kraj stadiona praškog fudbalskog kluba Slavija, čekajući da policija pusti 126 njihovih drugova privedenih sinoć zbog tuče sa policijom u centru Praga, sve vreme puta do granice biće pod policijskom pratnjom, saopštila je danas češka policija.

"Autobuse koji će krenuti iz Praga pratićemo sve do granica Južno-moravskog regiona, gde će ih preuzeti naše tamošnje kolege", rekao je novinarima portparol praške policije Tomaš Hulan.

Policija je takođe razmatrala mogućnost da privremeno zatvori neke od benzinskih pumpi na autoputu Prag-Brno i dalje do granice sa Slovačkom jer su "huligani među navijačima Zvezde već na putu u Prag pokrali pivo, sendviče i plišane igračke na dve pumpe, a jednu išarali sprejom, što je u Češkoj krivično delo".

Zbog krađa i šaranja sprejom, kako su navodi, 44 navijača dobila su još dan pred utakmicu rok da do ponoći napuste zemlju, među njima 12 njih zbog toga što nisu imali potvrde da u svojoj domovini imaju zdravstveno osiguranje.

Praška policija i policija za strance, zbog sinoćnje tuče na Vaclavskom trgu i nekih drugih sitnijih incidenata u gradu pred utakmicu, privela je ukupno 126 srpskih navijača, a njih 17 će odgovarati za krivična dela, saopštio je novinarima portparol Hulan.

"Četvorica za napad na službeno lice, jedan za šaranje sprejom, a 12 zbog izgreda", precizirala je ranije jutros njegova koleginica iz praške policije Andrea Zoulova.

U tuči je lakše povređeno osam srpskih navijača, a policija je danas saopštila da i ona ima devet lakše povređenih policajaca.


Problemi sa ulaskom na stadion

Izveštač B92 iz Praga javlja da pored pritvorenih, mnogi navijači Crvene zvezde nisu ni mogli da uđu na utakmicu, jer su se ulaznice prodavale na ime i prezime, a na ulazu su, zato što je procenjena kao utakmica visokog rizika, morali i da se legitimišu.

Međutim, uprave hotela i hostela u kojima su odseli po pravilu su insistirale na tome da pasoši ostanu u njima, kao garancija da će boravak biti plaćen. Zbog toga više od stotinu navijača beogradskog kluba nije moglo da uđe u stadion, iako su uredno platili karte.

Fudbalski klub Crvena zvezda je u saradnji sa konzulatom Srbije u Pragu otkrio niz teških kršenja prava građana Srbije i Srba iz dijaspore dan pre i na dan utakmice Slavija – Crvena zvezda.

Dan pre meča iz Češke su proterana 44 navijača Zvezde zbog sitnih krađa i huliganstva na usputnim benzinskim pumpama. Međutim, kako javlja izveštač B92 iz Praga, među njima je bilo i 15 onih kojima je češka policija kao jedini prekršaj utvrdila to da nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje.

Na utakmicu sa praškom Slavijom doputovalo je, prema proceni češke policije, oko 800 zvezdinih navijača.


U Kikindi Tri drugarice tukle cetvrtu

Hronika — Autor hallo @ 23:04
Još jedan slučaj maloletničkog nasilja zabeležen je amaterskim snimkom, ovog puta u okolini Kikinde, na kojem se vidi kako petnaestogodišnju devojčicu, maltretiraju njene tri drugarice.

Na snimku se vidi kako su tri devojčice od 14 do 16 godina zadale više udaraca metlom po telu i tako nanele lake telesne povrede petnaestogodišnjoj devojčici u dvorištu njene kuće u Mokrinu.
Policija u Kikindi podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tri maloletnice.

Francuska zabranjuje snimanje nasilja

Hronika — Autor hallo @ 17:52

Francuska država donela je zakon po kome se snimanje scena nasilja smatra zločinom ukoliko snimak nije načinio profesionalni novinar.

Kritičari smatraju da je to nespretan potez vlasti da se stane na put zabavi mladih koja uključuje snimanje činova nasilja nazvanih „happy slapping“, u kojima oni najčešće sami izazivaju nasilje koje potom šire putem interneta i mobilnih telefona ka drugim korisnicima.  (Dalje)

Tinejdžerima preti doživotna robija zbog brutalnog prebijanja

Hronika — Autor hallo @ 19:26

Ovakvo nasilje se desava iz dana u dan, dok se jedni smeju, a drugi bi potpomogli u sutiranju...Da li smo svesni da neki ovo rade smo da bi stavili ovakve stvari na internet?  Da li cemo nastaviti da se smejemo ovome ili guramo postranu i smatramo nebitnim? Ovo je globalni problem koji se siri munjevitom brzinom i zasluzuje svaku osudu.

Stop nasilju i prave vrednosti na videlo!

Autor: Blic online | 11.04.2008. - 21:15
Tinejdžerima preti doživotna robija zbog brutalnog prebijanja
Osmoro tinejdžera iz Floride, među kojima je šest devojaka, pretukli su 16-godišnju devojku iz svoje škole i postavili snimak na YouTube, zbog čega im preti čak i doživotna zatvorska kazna. Njima će zbog brutalnosti zločina biti suđeno kao odraslim osobama.

Devojke su napale Viktoriju Lindzi nakon što ju je jedna od njih pozvala u kuću, a dva momka su stajala ispred i gledali da li neko nailazi. Lindzi, koja je bila čirlidersica u Malberi školi, "isprovocirala" je brutalni napad tako što je na sajtu MySpace pisala loše stvari o devojkama koje su je potom prebile, zbog čega je zadobila teške povrede, potres mozga i mogla bi da ostane permanentno oštećenog vida i sluha.

Napad, koji se može videti na nekoliko lokacija na internetu, počeo je tako što su devojke koje su stare od 14 do 17 godina udarile Lindzi nekoliko puta u glavu, a potom i nekoliko put snažno u zid zbog čega je nesrećna Viktorija izgubila svest. Svirepo batinanje rukama i nogama je nastavljeno u narednih pola sata kada se povratila, a optužene su sve to snimale sa pet kamera.

Tokom snimka se čuju ohrabrivanja, zahtevi da se pazi na okolni nameštaj, brojne psovke i pozivanje da se Viktorija brani, a pred kraj se čuje i povik jedne od napadačica: "Ostalo nam je još 17 seknudi, hajde da ih dobro iskoristimo!"

Kada su završile snimak, koji je inače Viktorija Lindzi odnela u policiju nakon što ga je skinula sa interneta, troje tinejdžera je strpalo prebijenu u kola i odvezlo je na drugu lokaciju i pretilo da će se ovo ponoviti.

Šerif Lejklenda u Floridi Grejdi Džad rekao je da je snimak potpuno šokantan i da nikada nije video ništa slično. Džad je dodao i da tinejdžeri nisu pokazali nikakvo kajanje:
"Kada su uhapšeni oni su se samo smejali i šalili i govorili da 'zbog ovoga neće ići na more'. Jedna nas je čak pitala da li mogla da ode na trening čirlidersica",  rekao je Džad.
Otac Viktorije Lindzi je izjavio da nije mogao da prepozna svoju ćerku po dolasku u bolnicu.
"Nikada nisam video da je nečije lice toliko izobličeno", rekao je on i dodao da njegova se ćerka neće vratiti u školu.

Mercedes Nikols (17), Britni Mejes (17) i Britini Hardkasl (17), Kara Marfi (16), Kajla Hesel (15), Ejpril Kuper (14), Zahari Ešli (17) i Stiven Šumaker (18) su optuženi za nekazonito zadržavanje i premlaćivanje, dok u optužnici za prve tri devojke stoji i stavka o kidnapovanju, jer su je one posle napada vozile na drugu lokaciju.

Mediji u SAD javljaju da zbog svega ovoga tinejdžeri mogu da dobiju i doživotnu robiju.

Mislim sta reci...oni govore sve

Hronika — Autor hallo @ 19:17

"kultura"

Hronika — Autor hallo @ 19:14

Divljastvo i nasilnistvo

Hronika — Autor hallo @ 19:12

Jos jedan nasmejani siledzija

Hronika — Autor hallo @ 19:09
NOVI SAD - Šokantan snimak nasilja nad starijom ženom već danima kruži među stanovnicima naselja Šangaj. Na snimku se jasno vidi mladić koji, sa osmehom na licu, udara stariju ženu nogom u glavu i obara je u kanal kraj puta.  (Dalje)

Divljanje navijaca u urugvaju

Hronika — Autor hallo @ 19:06

Divljanje navijača u Urugvaju odložilo poslednje kolo prvenstva


Fudbalska asocijacija Urugvaja suspendovala je utakmice poslednjeg kola lokalnog šampionata zbog zabrinutosti za bezbednost posle serije divljačkog ponašanja na stadionima.

Poslednje kolo urugvajske Aperture zvanično je odloženo u petak, a takmičenje će biti nastavljeno sledeće godine.  (Dalje)

Nasilje u porodici

Hronika — Autor hallo @ 18:50

 

Iako su zlostavljanje i nasilje u porodici jedan od hitnijih drustvenih problema naseg vremena, vecina drustva  jos uvek smatra ovu krizu privatnom stvari. Zlostavljanim zenama  cesto savetuju da se trude da postanu bolje supruge.

Ne samo da crkva zanemaruje zlostavljanje vec cesto to cine i ljudi medicinske profesije. U svom studiranju zlostavljanja, Evan Stark i Ann Flitcraft su dosli do zakljucka da od milion zena koje su zatrazile medicinsku pomoc zbog povreda koje su im naneli muzevi ili momci sa kojima su se zabavljale, doktori su na ispravan nacin identifikovali povrede kao rezultat zlostavljanja samo u cetiri posto slucajeva. Cesto zlostavljanje dece i nasilje u porodici idu jedno sa drugim...  (Dalje)

Glavna strana
.
.
.
Korisni linkovi:
.