Najbolji Vicevi Polovni Motori Oglasi Beograd Novak Djokovic Kupi Prodaj Aukcija Kupujem

Hallo Blog - Teme naše svakodnevnice

Prelazne forme-mutacije

Stvaranje ili evolucija — Autor hallo @ 23:28
Pitanje koje se cesto spominje, kada se govori o evoluciji ili stvaranju, jeste pitanje "prelaznih formi". Naime, teorija evolucije tvrdi da je nakon nastanka zivota na Zemlji, doslo do razvoja tog primitivnog zivog organizma u slozenije i razvijenije forme zivota. Taj proces se, navodno, odvijao tokom dugog vremenskog perioda (od oko 3,5 milijarde godina), kada su se primitivni jednocelijski organizmi transformisali ili evoluirali u beskicmenjake i biljke, beskicmenjaci dalje u ribe, ribe u vodozemce, vodozemci u gmizavce, gmizavci u ptice i sisare, i konacno je nastao covek od najprimitivnijih placentalnih sisara - bubojeda, koji su evoluirali u majmunolika bica. (Dalje)

Teorija evolucije

Stvaranje ili evolucija — Autor hallo @ 20:52
U ovom delu prezentacije dacemo istorijski pregled nastanka evolucione teorije, kao i osnovne postavke njenog ucenja.

 

Lamarkizam

Prva ozbiljnija i celovitija evoluciona teorija bila je data od strane Lamarka. On je francuski prirodnjak koji je ziveo od 1744 - 1829.godine. Njegova teorija evolucije, u sustini teorija "aktivnog prilagodjavanja", podrazumeva sledece principe:

1. Princip potrebe - Nema novih organizama bez nove potrebe. Lamarka je impresionirala savrsena uskladjenost izmedju zivih bica i sredine u kojoj zive. (Dalje)

Cudo prirode-kamenje koje se pomera

Cuda prirode — Autor hallo @ 13:01

 Dolina smrti-kamenje koje se pomera!

NAPOMENA: 

Da bi pustili klip potrebno je da kliknete na strelicu na sredini slike, zatim na Watch on YouTube i klip ce biti pusten...

Ispod linka Witch on YouTube, mozete klikom na neku od slika pogledati jos par video materijala.


Glavna strana
.
.
.
Korisni linkovi:
.