Najbolji Vicevi Polovni Motori Oglasi Beograd Novak Djokovic Kupi Prodaj Aukcija Kupujem

Hallo Blog - Teme naše svakodnevnice

Siledzije vec na slobodi

Hronika — Autor hallo @ 13:13

Nasilje na utakmicama, koje se ponavlja iz dana u dan, bezumno divljanje koji imaju svoja prava i slobode da prave razbojnistva, dokle?

Ovim cinom se legitimise takvo ponasanje i desavace se opet i opet i opet...

 Volim nasu zemlju, ali ovo zasluzuje svaku osudu!

 
 
Zvezdini navijači (FoNet, arhiv)
Zvezdini navijači (FoNet, arhiv)
Neimenovani sagovornik Tanjuga iz ambasade Srbije u Češkoj kaže da policija u Pragu Zvezdine navijače pušta u grupama od 10-15, nakon što od njih uzmu izjave u policijskim stanicama i da je predstavnicima ambasade obećano da će do danas po podne svi biti pušteni.

Navijači Crvene zvezde iz šest autobusa koji su prenoćili kraj stadiona praškog fudbalskog kluba Slavija, čekajući da policija pusti 126 njihovih drugova privedenih sinoć zbog tuče sa policijom u centru Praga, sve vreme puta do granice biće pod policijskom pratnjom, saopštila je danas češka policija.

"Autobuse koji će krenuti iz Praga pratićemo sve do granica Južno-moravskog regiona, gde će ih preuzeti naše tamošnje kolege", rekao je novinarima portparol praške policije Tomaš Hulan.

Policija je takođe razmatrala mogućnost da privremeno zatvori neke od benzinskih pumpi na autoputu Prag-Brno i dalje do granice sa Slovačkom jer su "huligani među navijačima Zvezde već na putu u Prag pokrali pivo, sendviče i plišane igračke na dve pumpe, a jednu išarali sprejom, što je u Češkoj krivično delo".

Zbog krađa i šaranja sprejom, kako su navodi, 44 navijača dobila su još dan pred utakmicu rok da do ponoći napuste zemlju, među njima 12 njih zbog toga što nisu imali potvrde da u svojoj domovini imaju zdravstveno osiguranje.

Praška policija i policija za strance, zbog sinoćnje tuče na Vaclavskom trgu i nekih drugih sitnijih incidenata u gradu pred utakmicu, privela je ukupno 126 srpskih navijača, a njih 17 će odgovarati za krivična dela, saopštio je novinarima portparol Hulan.

"Četvorica za napad na službeno lice, jedan za šaranje sprejom, a 12 zbog izgreda", precizirala je ranije jutros njegova koleginica iz praške policije Andrea Zoulova.

U tuči je lakše povređeno osam srpskih navijača, a policija je danas saopštila da i ona ima devet lakše povređenih policajaca.


Problemi sa ulaskom na stadion

Izveštač B92 iz Praga javlja da pored pritvorenih, mnogi navijači Crvene zvezde nisu ni mogli da uđu na utakmicu, jer su se ulaznice prodavale na ime i prezime, a na ulazu su, zato što je procenjena kao utakmica visokog rizika, morali i da se legitimišu.

Međutim, uprave hotela i hostela u kojima su odseli po pravilu su insistirale na tome da pasoši ostanu u njima, kao garancija da će boravak biti plaćen. Zbog toga više od stotinu navijača beogradskog kluba nije moglo da uđe u stadion, iako su uredno platili karte.

Fudbalski klub Crvena zvezda je u saradnji sa konzulatom Srbije u Pragu otkrio niz teških kršenja prava građana Srbije i Srba iz dijaspore dan pre i na dan utakmice Slavija – Crvena zvezda.

Dan pre meča iz Češke su proterana 44 navijača Zvezde zbog sitnih krađa i huliganstva na usputnim benzinskim pumpama. Međutim, kako javlja izveštač B92 iz Praga, među njima je bilo i 15 onih kojima je češka policija kao jedini prekršaj utvrdila to da nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje.

Na utakmicu sa praškom Slavijom doputovalo je, prema proceni češke policije, oko 800 zvezdinih navijača.


Mutacije-obmane evolucije

Stvaranje ili evolucija — Autor hallo @ 06:14

 U serijalu, dokaza u korist Bozjeg stvaranja, evo jos par cinjenica o zabludama evolucije:

Ako je evolucija tacna, po ovom pitanju, onda bi na zemlji ziveli sve sami bogalji...

Zasto smo dozvolili da nas ponizavaju? Darvin i teorija evolucije ismevaju covecanstvo! 

Postavlja se pitanje: "Sta su mutacije?" Mutacije se definisu na razne nacine, ali, uglavnom, pod mutacijama cemo podrazumevati promene u genetickom materijalu jedne jedinke, koje se prenose na potomstvo. Nekada se mutacije definisu i kao sve one promene koje nisu nasledjene od roditelja, a prenose se na potomstvo.  (Dalje)

Glavna strana
.
.
.
Korisni linkovi:
.