Najbolji Vicevi Polovni Motori Oglasi Beograd Novak Djokovic Kupi Prodaj Aukcija Kupujem

Hallo Blog - Teme naše svakodnevnice

Porodicna setnja ili parada ponosa

najnovija dogadjanja — Autor hallo @ 22:05
"Породична шетња насупрот паради поноса"

Sabor srpskih udruženja iz srpskih zemalja i rasejanja “Srpska mreža” organizovaće 12. septembra u Beogradu nesvakidašnju akciju pod nazivom “Porodična šetnja”, saopšteno je danas iz ove nevladine organizacije.

“Srpska mreža” je navela da je primarni cilj akcije borba protiv narušavanja tradicionalnog sistema vrednosti, a za duhovnu i moralnu obnovu srpskog naroda, ali i promocija porodice kao institucije.

“Ovom porodičnom šetnjom izražićemo političko i socijalno nezadovoljstvo postojećim stanjem u našem društvu i istaći prevaziđenost aktuelnih elita”, piše u saopštenju.

“Srpska mreža” poručuje da će se na ovaj način otvoreno suprotstaviti kulturi smrti, a promovisati bračne vrednosti, porodični moral, majčinstvo…

“Otvoreno se suprotstavljamo i promociji ideologije homoseksualizma i brojnim drugim, najčešće uvezenim i spolja stimulisanim vrednosnim trendovima”, navedeno je u saopštenju.

Sa druge strane za 20 . septembar je zakazana dugo najavljivana Parada ponosa

Međutim, juče je Kviria centar (Queeria) saopštio da odustaje da bude jedan od organizatora Povorke ponosa jer ta akcija ” nema kulturni i umetnički sadržaj”.

Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije Svetozar Čiplić danas je imao sastanak sa organizatorima Parade ponosa, zakazane za 20. septembar u Beogradu, koji su mu saopštili dokle su odmakle organizacione aktivnosti za tu manifestaciju.

“Razgovor je vođen i oko toga šta organizatori očekuju od države, u ovom smislu od Ministarstva za ljudska i manjinska prava, a s druge strane, mene je interesovalo na koji bi način država, odnosno Vlada, mogli posebno da pomognu”, rekao je Čiplić.

Tokom susreta, naglasio je Čiplić, organizatori Parade ponosa istakli su da je ključna saradnja države, najviše preko MUP i ovog ministarstva, oko svih onih aktivnosti koje bi trebalo da doprinesu da čitava manifestacija bude promocija tolerancije u Srbiji i da ne bude neželjenih događaja.

Porodična šetnja, kako je istaknuto, predstavlja manifestaciju “Pokreta za život”, kao “najaktivnije kampanje u cilju zaštite porodice”


Volim te najvise na svetu

ljubav — Autor hallo @ 20:55

Slikovit prikaz necije velike ljubavi!


Samo tvoja ljubav Boze

muzika — Autor hallo @ 20:44
Jedna od najlepsih pesama! Tako godi srcu! :) Sve dok mi tvoje svetlo nije sve moje rasteralo tmine,,, samo tvoja ljubav može uciniti da sve procveta...!!!


Poruka buducim majkama

zenske teme — Autor hallo @ 17:30

o Немојте никада заборавити да је живот светиња,

o Немојте заборавити да су деца божији дар,

o Да су деца нови живот који се рађа,

o Да су деца анђели,

o Да су деца мали људи.

Свако зачето дете има право да настави свој тек започети живот. Немојте га у томе спречити. Немате право да зауставите његов лет.

Замислите како би свет изгледао у црно-белом оквиру, без оних боја које са собом доносе децa долазећи на овај свет. Шта би било када би несталe све оне боје плаве и ружичасте, шарене боје калеидоскопа, када би нестали звуци музчиких кутијица, шапат успаванки, када би престали да верујемо да су чуда могућа и да бајке понекад личе на стварност? Како би сабласни били паркови без љуљашки, дани без дечијег смеха? Какав би то био језиви звук тишине, звук у коме нема малених корака?

Ви будуће маме можда данас размишљате о свом још нерођеном детету. Налазите се између одлуке „за“ и „против“, а то је одлука између живота и смрти. Можете ли поднети страшни терет кајања, ако се одлучите против? Можда још не чујете откуцаје бебиног срца, али оно куца и заједно са откуцајима вашег срца чезне за љубављу, топлином, нежношћу и животом. Одлучите се за живот, јер, живот је светиња!

Размишљајући о своме детињству увек ми се враћају чудесне боје калеидоскопа. Тај скуп предивних кристала који се прелива у безброј дугиних боја творећи сваки пут нову, другачију слику. Тај круг који се окреће, претварајући цветне вртове у звезде и обрнуто. Гледајући га, много година касније, он ме поново враћа у детињство са једнаким усхићењем и подесећа ме на живот, тај дар од Бога, ту предивну лепоту, сваки пут другачију и нову у свом постојању. Боје калеидоскопа су боје дечијих снова, дечије душе, оне дивне невиности и чистоте. Немојте никада одбацити шансу да уђете у дечији свет, свет неизмерне лепоте и љубави. Немојте пропустити шансу да деца уђу у ваш свет и учине га лепшим, бољим и срећнијим.

У Србији данас, неосетно и подмукло, почиње да влада једна страшна болест и зове се „бела куга“. Рађајући децу, стварајући нови живот, чини се један велики корак ка спасу народа српског, за његов биолошки опстанак, јер бела куга прети да са географске карте избрише читав један народ. Учинимо нешто за опстанак народа српског у име својих славних предака и будућих славних потомака. Учинимо један корак да се поново роде неки славни и знаменити Срби попут Николе Тесле. Његова мама, рађајући га, није могла ни наслутити колико је генијалан његов ум. Свет пре Николе Тесле имао је много мање светлости и он је задужио читаво човечанство. Сада се са поносом можемо дивити том генијалном Србину.

Данашња статистика говори да се годишње уради 200000 абортуса у Србији. Сваке године нестане двеста хиљада српске деце која никада неће угледати свет. Последице таквих одлука су страшне по српски народ и по српске мајке. Таква одлука коштаће их касније, када прођу године које ће им донети само дане бесмисла, самоће, туге и бесциљности. Одбацујући дете, свака мајка би требало да зна да одбацује свог најбољег друга, свог пријатеља у будућим годинама живота, свој ослонац у старости и болести и светлост свога живота. А светлост најбоље препознају они који живе у тами. У окрутности своје самоће. У страхоти свог туробног живота, без звукова и боја, чекајући да им случајни пролазник закуца на врата. Бити мајка и васпитавати своје дете – то је света дужност. Породица је стуб на коме почива једна држава и рушећи тај стуб, урушава се и темељ саме државе.

Порука светих отаца је: „Ако љубав сејеш, љубав ћеш и жњети“. Зато, све будуће маме, окрените се светлости, окрените се љубави, окрените се животу.


Glavna strana
.
.
.
Korisni linkovi:
.