Najbolji Vicevi Polovni Motori Oglasi Beograd Novak Djokovic Kupi Prodaj Aukcija Kupujem

Hallo Blog - Teme naše svakodnevnice

Poziv za prodicnu setnju

najnovija dogadjanja — Autor hallo @ 21:20
Породична шетња, 12. септембар у 16 часова, плато испред Храма Светог Саве у Београду

ЗА ОЧУВАЊЕ ПОРОДИЦЕ!

Време у коме живимо чини нас сведоцима различитих покушаја омаловажавања и обесмишљавања највећих цивилизацијских вредности. Били бисмо слепи и глуви за истину ако себи и друштву чији смо грађани не бисмо признали да нешто што има намеру да се наметне као дух савременог времена жели да поништи три највредније улоге човека: улогу родитеља, улогу детета и улогу супружника.

Јасно је да без ових категорија нема здраве, нормалне породице, која није основна ћелија друштва, већ једина средина у којој јединка стасава у оно што зовемо човеком, најпре у вредносном смислу. Нажалост, данашњи свет, узев у обзир сва средства јавног информисања и делања, а и савремену психологију и педагогију, као да се труде да ове три категорије што више удаље једну од друге, свесни или несвесни шта тиме заправо чине. Зашто је то тако не желимо да нагађамо. Оно што ми желимо јесте да својим активизмом, као појединаца и удружења, понудимо једну другу, лепшу слику света.

Породичном шетњом, јединственим догађајем у Србији, желимо да пренесемо поруку да сами бирамо свет у коме ћемо живети. Желимо да поручимо заједно са свим људима добре воље да породица није превазиђена друштвена категорија, већ заједница најискренијих људских односа, да брак није парче папира, већ тајна сједињења мушкарца и жене, да имамо своје легално и легитимно право да чувамо сваки нови живот, своју децу, своја уверења и свевремене вредности.

Сабирно место је Храм Светога Саве, као симбол Београда и Србије са свим њеним грађанима, без обзира на верску и националну припадност. Зато позивамо све наше суграђане, али и становнике других градова у Србији, да прошетамо заједно за ОЧУВАЊЕ ПОРОДИЦЕ и ПРОМОЦИЈУ ЖИВОТА!!!

Javne licnosti za "porodicnu setnju"

После неколико дана од првих најава “Породичне шетње” стижу и прве изјаве подршке. Општи утисак свих који су се јавили јесте одушевљење акцијом која промовише брак, породицу, рађање, вишедетне породице. Сви заједно окупљени око афирмације породичних вредности, то је први корак који можемо да учинимо за нашу не баш повољну демографску слику, свеукупно је мишљење.

Списак оних који су дали своју подршку до сада:

  • Небојша Дугалић, глумац

  • Марина Рајовић Савић, новинар

  • Небојша Глоговац, глумац

  • Дуле Савић, фудбалер

  • Оливера Катарина, реномирана уметница

  • Кратке изјаве подршке упутили су и глумац Александар Срећковић Кубура који је изјавио да апсолутно подржава акцију очувања породице и пораста наталитета у Србији и да се радо придружује овој акцији.

  • Професор Правног факултета Коста Чавошки је најтоплије је поздравио иницијативу наше организације. “За мене ова манифестација представња подухват да се даље развију наше традиционалне и породичне вредности.”, рекао је проф. Чавошки.

  • Александра Јанковић, психотерапеут и посланик НС, уз пуну подршку рекла је и следеће: Јако је важно подржавање традиционалних модела вредности, а Србија је колевка великих вредности. Живимо у свету које није по Јеванђељу и важно је да промовишемо оно што ми јесмо, да репрезентујемо себе у самом свету.

  • Асим Сарван, музичар, дао је своју пуну подршку “Породичној шетњи”. “Породица је огледало друштва и ако се научимо у породици да љубимо једни друге не морамо се бринути о томе шта ће се дешавати у свету.”

За вечите вредности! За маму и тату! За сваки нови живот!


Београд, 12. септембар 2009, плато испред храма Светог Саве у Београду! Имамо право!Modni trendovi

muske teme — Autor hallo @ 20:23

Večite farmerke

   
 Džins je
uvek bio inspiracija većini kreatora, što se može reći i za ovu sezonu. A komad odeće koji najviše dominira su, naravno, farmerke, omiljene svim generacijama, a posebno pristalicama kežual stila. Osim toga što su udobne i što sa njima ne možete da pogrešite u odevnoj kombinaciji, one daju mladalački izgled, a i veoma su dobre za prikrivanje nedostataka.
I ove sezone kreatori su izbacili nove modele, ali pored njih u trendu su i farmerke koje su se nosile i prošlih sezona. Izdvajaju se modeli ravnog kroja, sa blago suženim nogavicama, koje se nose i savijene. Moderne su i šire farmerke sa niskom strukom, posebno XXL modeli koji su spušteni ispod kukova. Za one koji naginju elegantnijem odevanju, stilisti preporučuju uže framerke, koje savršeno idu uz košulje i majice sa ve izrezom. Osim plavih i modela u boji indiga, aktuelne su i farmerke koje izgledaju isprano, a na modnim pistama sve češće viđamo i modele koji su iscepani na kolenima i butinama.


Glavna strana
.
.
.
Korisni linkovi:
.