Najbolji Vicevi Polovni Motori Oglasi Beograd Novak Djokovic Kupi Prodaj Aukcija Kupujem

Hallo Blog - Teme naše svakodnevnice

Holadjani legalizuju javni sex

drustvene teme — Autor hallo @ 12:35

LIBERALNO - Holandski policijski Nacionalni centar za različitost (LECD) pokrenuo je inicijativu da se u holandskim parkovima dozvole seksualni odnosi. Policijski odbor je savetovao svim gradovima da slede primer Amsterdama, u čijem Vondelparku zbog seksualnog odnosa nema kažnjavanja.
- Zašto bismo pokušali da sprečimo nešto što je zapravo nemoguće obuzdati, a što zapravo izaziva malo smetnje drugima, a određenim grupama znači mnogo zadovoljstva - pita Paul van Griken, činovnik u Oud-Zud distriktu u Amsterdamu.
Van Griken je potvrdio da je plan tolerisanja seksa na javnim mestima deo nacrta novog predloga o ponašanju na javnim zelenim površinama, odnosno u najpoznatijem amsterdamskom parku Vondelpark.
- Naravno, postojala bi stroga pravila. Kondomi uvek moraju da se počiste, odnos se ne sme odvijati u blizini dečjih igrališta i ne sme se odvijati u popodnevnim i noćnim satima - kaže Van Griken.
Nacrt predloga predviđa i kazne, ali za vlasnike koji puštaju pse s lanca, koji ometaju bicikliste ili ljude koji se sunčaju u parku.
- Istraživanja su pokazala da mnogi ljudi to smatraju uznemiravajućim - kaže Van Griken.
Odredba se odnosi i na odnose homoseksualaca.

Zasto toliko razvoda brakova?

drustvene teme — Autor hallo @ 22:34

Ocigledno, stopa razvoda kao i stopa nataliteta imaju dosta toga sa stepenom edukacije zena i sa religioznoscu... Regije gde su zene vise obrazovane, i gde je religioznost slabija su obicno i regije sa visokom stopom razvoda i sa niskom stopom prirodnog prirastaja.

Takodje, tamo gde je visoka stopa prirastaja je stopa razvoda manja - tako da ta 3 parametra (edukacija zena, religioznost i stopa razvoda) jesu vrlo povezani parametri.

Grcka, Gruzija, Jermenija, Hrvatska - jako visoka religioznost - stopa razvoda mala.
Belorusija, komunisticka zemlja gde su zene i te kako napredovale po pitanju obrazovanja - stopa razvoda velika
Estonija, Holandija - religioznost mala, zene emancipovane - stopa razvoda velika
itd...
Sto nista ne cudi, to je odavno uocena korelacija.


Javni sex u centru grada

drustvene teme — Autor hallo @ 22:35
Bilo je vece, i krenem vam ja u setnju kroz nas velegrad-Novi Sad. Naravno, krenem kroz Zmaj Jovinu, mase krcato, ne moze proci kroz guzvu. Caskam sa drustvom, posmatram izloge, krckam suncukret i tako uzivam u lepoj veceri...Spustimo se mi malo do Dunavskog parka, kad tamo udara "samba", djuskaju momci i cure, i u svoj toj masi naravno zapazim glavnu "zvezdu", neka cura gotovo gole zadnjice razbacala se da sve seva, sevaju do pola goli guzovi, lete sise i tako... Podjem ja dalje, posmatram narod kako se seta, caska, i tek tamo malo dalje zapadnu mi za oko neke cure, kikocu se, smeskaju, zapitam se sta je tako smesno? Kad pogledam u pravcu travnjaka na sredini parka i imam sta videti, dvoje u ljubavnom zanosu potpuno goli u akciji! U tom momentu pored mene prolaze neki covek i zena, zacuh komentar zene " Boze, jel oni to rade stvarno?" iscudjena zena nastavlja put dalje...Kad cujem komentare dalje da akcija traje skoro vec sat vremena, ne mestu gde se po obicaju igraju deca...Srecom, bilo je vece pa ih nije bilo puno, al se naslo tek po neko, al ovi razvratnici verovatno ni na to ne bi obracali paznju. Mislim, toga ima i bice ga sve vise, a koliko ce nam doneti srecu, e to vec nisam siguran...

Dva spota-biramo spot br 1 !

drustvene teme — Autor hallo @ 16:23

 Ponudjena su dva spota, daj svoj glas pravom!

Svestan cinjenice, da su narodnjaci preuzeli apsolutan primat u nasem drustu i da je to  najslusanija muzika, zeleo bi malo da uporedimo neke stvari. Recimo, evo dva spota, na koje mozete dati vas komentar i oceniti koji spot utice na vas pozitivnije? poruke koje se salju, tekst, ritam, melodija, kvalitet muzike, ali pre svega poruka koja se salje preko teksta!

STOJA-KUCKA (ne vredjam, vec "dama" dala tako naziv pesmi) 

ANDJELI PEVAJU- J.Tomasevic, S.Cetkovic...


Sex i zavodjenje (Holivud)

drustvene teme — Autor hallo @ 15:52

Izgubićemo 20 odsto stanovništva do 2050.

drustvene teme — Autor hallo @ 14:36

Izgubićemo 20 odsto stanovništva do 2050.


Izgubićemo 20 odsto stanovništva do 2050.
Srbija će 2050. godine imati 20 odsto manje stanovnika, to jest isti broj kao 1950, kao da sav jedan vek kolevka nije zanjihana nijednom. Tada će nam građani biti prosečno mnogo stariji nego sada, a već smo među najstarijim nacijama u Evropi. Najnoviji podaci američkog Biroa za podatke o stanovništvu koji je uradio istraživanje demografske slike sveta pokazuju da je Srbija na četvrtom mestu u Evropi po padu broja stanovnika. I što je najgore, broj se konstantno smanjuje.

Prema njihovim prognozama, veći pad će u narednih četrdesetak godina imati jedino Moldavija, Ukrajina i Bugarska, dok će se u većini razvijenih evropskih zemalja broj stanovnika povećavati.
Srbija ima 7,3 miliona stanovnika. Na osnovnu određenih demografskih parametara Biro za podatke o stanovništvu je procenio da ćemo 2025. godine imati 6,8 miliona građana, a četvrt veka kasnije 5,9 miliona, što je za petinu manje žitelja nego danas. U biltenu „2009 - World population data sheet” piše da će na Kosovu broj stanovnika sa 2,2 miliona do 2050. godine porasti na 3,2 miliona, a to je rast za 43 odsto.
Goran Penev iz Centra za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka kaže da je takva perspektiva mogućeg demografskog kretanja manje-više realna.
- To su matematičke simulacije koje pokazuju šta bi se desilo sa brojem stanovnika ako se ostvare određene pretpostavke. Na primeru Kosova vidi se da pretpostavke mogu biti i nedovoljno pouzdane jer se nisu obistinile ranije prognoze zato što je došlo do intenzivnijeg opadanja fertiliteta i većeg negativnog migracionog salda od očekivanog - objašnjava Penev za „Blic”. 
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku lane je, posle više godina, najzad došlo do porasta broja živorođene dece, opao je broj umrlih, ali je negativan prirodni priraštaj veoma visok: svake godine je broj umrlih za 30.000 veći od broja rođenih - kao da izgubimo grad poput Jagodine. Lepa vest je da je povećana stopa fertiliteta (sada je 1,41), ali je opet alarmantno ispod nivoa potrebnog za prostu reprodukciju stanovništva, koji se dostiže rađanjem 2,1 deteta po ženi. Penev ističe da naše žene rađaju za trećinu manje od broja koji bi omogućio zamenu generacija - a nju nemamo od 1956. godine.
- Žene rađaju sve manje i sve kasnije. Fertilitet je u najvećem padu kod žena između 20 i 30 godina, dok je u porastu kod starijih starosnih grupa. Ali, pad rađanja kod mlađih žena je mnogo veći, tako da je kompenzacija nemoguća. Nasuprot tome, već nekoliko godina je u porastu rađanje u većini evropskih zemalja, kako u zemljama koje su tokom devedesetih imale najintenzivnije smanjenje fertiliteta (zemlje u tranziciji), tako i u najrazvijenijim zemljama koje su imale najviši fertilitet. To se odnosi posebno na Švedsku, Finsku, Norvešku, Dansku, Veliku Britaniju, Irsku i Francusku. Zbog njihovog rasta mi na toj rang-listi sve više padamo. I u Rusiji, gde je pad fertiliteta bio katastrofalan, žene sad više rađaju nego u Srbiji - kaže Penev.
Ono što se na demografskom planu događa u Evropi, kod nas se prelije sa kašnjenjem. Tamo je porast rađanja krenuo sredinom ove decenije, kod nas tek prošle godine, ali ne tako intenzivno kao u Evropi.
Kad je reč o smrtnosti, prosečni životni vek nikad nije bio duži, lane smo dostigli rekordnih 73,7 godina (žene 76,3 godine, muškarci 71,1 godinu). Svake godine, kao na trkama, rušimo neki nacionalni rekord u demografskoj statistici i, paradoksalno, sve više padamo na demografskim listama Evrope.
- Prošle godine smo treći put uzastopno imali pad mortaliteta. Povoljno je to što se manje umire gledano po starosnim grupama, ali je zbog starenja stanovništva broj umrlih znatno veći nego pre 15 ili 20 godina. Srbija bitno zaostaje u odnosu na zemlje koje uspešno snižavaju smrtnost. U Švajcarskoj je prosečan životni vek 82,2 godine, 8,5 godina duži nego kod nas - upoređuje Penev.

Savremene destrukcije

drustvene teme — Autor hallo @ 15:42

 Jednom nedeljno zaposleni rade potpuno goli

 Poslednjig godina sve vise se mogu videti razne pevacice da skidanjem odece i objavljivanjem raznih perverzi slika,skrecu paznju na sebe i na taj naci promovisu svoj "muzicki rad".Ranijih godina je to vecini bilo strasno,ali danas gotovo vise niko ne reaguje na takve stvari,cak sta vise to je postalo normalno. Ovim vidom promocije, muzickih zvezda, koje su unele u narod ovaj vid razmisljanja kao ok i sve to pod cinicnom parolom "oslobadjanje od tabua",kako oni kazu.Ovo je donelo da sve vise na ulicama i po kaficima mozemo vidjati polu gole devojke i nemoralne tipove koji ih startuju samo radi svoje seksualne koristi. Evo nesto sto ne mozemo videti bas tako cesto, ali za koju godinu verovatno ce i ovaj vid razmisljanja biti ok, pa ce oni "zaostali", kojima je stalo do morala leteti sa posla bas kao i ovi nesrecnici koji su odbili da se svuku...

article-1197064-0590fd88000005dc-260_468x286

Zaposleni u jednog agenciji za marketing i dizajn u Njukaslu, u Velikoj Britaniji, odlučili su da tokom jednog dana nedeljno rade potpuno nagi kako bi podigli moral i poboljšali stanje duha.

Nakon otpuštanja šestoro ljudi, psiholog rada Dejvid Tejlor objasnio im je da će uvođenje petka kao radnog dana bez odeće doprineti jačanju timskog duha.
“Skidanjem odeće zaposleni će odagnati svoje inhibicije i moći da razgovaraju otvorenije i poštenije. To možda deluje bizarno, ali je efikasno”, rekao je Tejlor, dodajući da je to najbolji način izražavanja poverenja u sebe i druge.
Psihologu je trebalo nedelju dana da pobedi stidljivost i uzdržanost zaposlenih i dovoljno ih ohrabri da svuku odeću sa sebe. Samo dvoje zaposlenih su ostali u donjem rublju, a upravnica agencije je bila jedina žena koja se u potpunosti skinula.
“U početku sam bila veoma nervozna, ali sam se posle dobro osećala. To nam je stvarno pomoglo da razgovaramo poštenije i otvorenije nego ikada ranije. Firma je zaista napredovala”, rekla je ona lokalnim medijima.


Facebook rastura veze i brakove

drustvene teme — Autor hallo @ 17:10

Facebook rastura veze i brakove

11.08.2009u 17:42 h
Popularni Facebook, koji ima 250 miliona korisnika u svetu, može biti opasan po stabilnost ljubavnih veza, pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika s Univerziteta u Gelfu (Kanada).
Naučnici su došli do tog rezltata nakon što su analizirali ponašanje 308 studenata starosti od 17 do 24 godine, među kojima je bila 231 devojka i 77 mladića, koji imaju profile na sajtu Facebook.

Na početku istraživanja 50,5 odsto učesnika je bilo u ozbiljnim vezama, trećina nije bila u vezi, a 8,3 odsto je imalo vezu sa jednim ili više partnera.

Istraživanje je, međutim, pokazalo da vreme provedeno u praćenju partnerovih "aktivnosti" na ovom sajtu povećava ljubomoru i sumnju, kao i da su učesnice u istraživanju, koje su provodile više vremena u tom praćenju od učesnika, bile ljubomornije od muškaraca.


Uzroci apatije kod mladih

drustvene teme — Autor hallo @ 21:58
Mladi iz Srbije su apatični, ne veruju u rad i za njih Srbija nije zemlja velikih mogućnosti, pokazuju istraživanja.

Nemogućnost zapošljavanja, nedostatak novca, obrazovni sistem koji ne motiviše, pa čak i slaba kulturna ponuda i jednoličan noćni život dovoljni su argumenti da mladi ljudi svoj život u Srbiji najčešće opisuju kao nezanimljiv.  (Dalje)

Kosovo

drustvene teme — Autor hallo @ 18:43

Nije narod kriv sto se zatekao u takvim okolnostima,mozda se i mi nekad nadjemo u slicnoj situaciji. Pomozimo narod Kosova!


«Prethodni   1 2
Glavna strana
.
.
.
Korisni linkovi:
.